Laura Penttilä/ravintoloitsijat

Kuka: Laura Penttilä, Seinäjoella sijaitsevan Bar15:sta ravintoloitsija

“Bar 15 – asiakkaiden suussa Warttibaari – tarjoaa hyväntuulisia musiikkielämyksiä ystävällisellä asiakaspalvelulla. Kauppakadulla, Seinäjoen sydämessä vuodesta 1998 sykkineessä baarissa, on vieraillut pieniä ja keskisuuria yhtyeitä Suomen joka kolkasta sekä ulkomailta.

Äänentoistoon on vuosien varrella kiinnitetty erityistä huomiota osana kokonaisvaltaista asiakaspalvelua. Ravintolassa on tilaan suunniteltu oma PA-, ääni- ja valotekniikka sekä taustamusiikki- ja dj-järjestelmä. Wartissa on myös erillinen tupakointitila.

Ystävällisen ja iloisen asiakaspalvelunsa ansiosta Bar 15 on saavuttanut kirjavan joukon uskollisia kanta-asiakkaita musiikin kuuntelijoista ammattimuusikoihin ja määrä yhä kasvaa.

Warttibaarin tavoitteena on tukea ja edesauttaa pieniä ja keskisuuria bändejä, tarjota asiakkaille elävää musiikkia ja tuotteita edullisesti sekä elämyksiä, hyvää ja iloista asiakaspalvelua. ” – www.bar15.fi

Heavy Profilella on ilo ja kunnia haastatella Bar15:sta, eli tuttavallisemmin Warttibaarin, nykyistä ravintoloitsijaa Laura Penttilää.

1. Moikka Laura! Kuinka ja miten sinusta tuli tämän legendaarisen rokkibaarin uusi omistaja? Onko ulkopuolelta tullut vastaanotto ollut positiivista sekä kannustavaa? Omiin silmiimme Wartilla tuntuu menevän tällä hetkellä vallan hyvin.

Moro! Musta tuli vähän vahingossa uusi omistaja. Profest tarjosi mulle mahdollisuutta ostaa liiketoiminta heidän keskittyessään enemmän omiin hommiinsa, joten ajattelin testata siipiäni tutussa ympäristössä. Vastaanotto on ollut yllättävän positiivinen. Tottakai jännitti hurjasti lähteä luotsaamaan näin pitkät perinteet omaavaa rokkiluolaa.

Laura Penttilä/ravintoloitsijat

2. Millainen kokemus- ja koulutustausta sinulla on entuudestaan viihde- ja ravintola-alalla?

Ravintola-alalla olen pyörinyt koko aikuisikäni, olen koulutukseltani kokki ja baarimestari. Viihdealaa olen seurannut aktiivisesti nuoresta saakka, mutta toimeen tartuin vasta aloitettuani ravintolapäällikkönä Profestin leivissä.

3. Onko sinulla aikeissa laajentaa Wartin toimintaa ja toimitiloja tulevaisuudessa?

Tämä jää nyt vielä nähtäväksi, keskitymme nyt Kauppakadun pisteeseen täysillä. .

4. Tekeekö Warttibaari vielä yhteistyötä SELMU ry:n kanssa?

Ei paperilla, mutta tottakai toinen toistamme jeesaillaan aina tarpeen tullen. Yhteistyö tällä alalla on tärkeää, aina pystyy antamaan jotain toiselle osapuolelle vaikka tilat ja lähtökohdat olisivatkin aivan eri maailmoista.

Laura Penttilä/ravintoloitsijat
Wartissa muovipillin juomaansa saa vain pyytämällä, ja hyvä niin! Kuva: Instagram/Bar15sjk

5. Mitkä ovat edustamasi ravintolan vahvuudet kilpailussa toisten pienten baarien kanssa Seinäjoella ja lähialueilla?

En koe loppupeleissä kilpailevani muiden pienten baarien kanssa, ja isompien baarien kanssa ei voikaan kilpailla. Jokaisella baarilla tällä kylällä on omat vahvuutensa. Meillä se on tapahtumat ja raskaampi musiikki.

6. Aikooko Warttibaari pysyä musiikillisessa linjassaan tulevaisuudessakin? Baarihan tunnetaan kotimaassa pääosin rock- ja metallibaarina? Tullaanko tulevaisuudessa näkemään ja kuulemaan rajujakin irtiottoja? Laulammeko tulevaisuudessa Wartissa esimerkiksi karaokea?

Karaokea tullaan laulamaan ainoastaan mun kuolleen ruumiini yli ja tää ei ollut pyyntö 😀 Irtiottoja tulee olemaan jonkun verran, mutta rock ja metalli ovat kuitenkin alalajeineen laajoja käsitteitä. Raskas linja on hyväksi havaittu ja rakas linja, joten sillä pysytään.

7. Ravintola-ala on muuttunut rajusti viimevuosina eikä ravintola-alan yrittäjillä täten todellakaan ole ollut helppoa taistella eri tuulimyllyjä vastaan. Onko tilanne nyt parempi yritttäjän kannalta kuin esimerkiksi 2-3 vuotta sitten?

Uudessa alkoholilainsäädännössä pidän siitä, että vastuuta on siirretty enemmän ravintoloille itselleen ja toivon, että tilanne pysyy samana. Rankkaa ja vaativaa tämä on ja tulee olemaan, mutta näkisin, että asiakkaiden laatutietoisuuden lisääntyminen tuo uusia tuulia ja mahdollisuuksia jatkossakin.

Laura Penttilä/ravintoloitsijat
Mors Subitan keikka. Kuva: Instagram/Bar15sjk

8. Mitä asioita vaaditaan menestyäkseen baarin yrittäjänä? Oletko omasta mielestäsi saavuttanut omat tavoitteesi kyseisen asian tiimoilta?

Mielikuvitusta, pitkää pinnaa (mitä itsellä ei kyllä ole….), kovaa työtä ja ennenkaikkea luotettavaa ja ammattitaitoista henkilökuntaa. Pitää seurata alan muutoksia, olla avoin, pystyä hyväksymään pettymykset ja vastoinkäymiset ja ymmärtää myös levätä. Mulla itselläni on käynyt aivan jäätävä munkki tän mun työporukan suhteen, kaikilla on asenne kohdillaan ja korkea työmoraali. Omien tavoitteiden täyttyessa tulee aina uusia tavoitteita, joten jatkuvaa kasvua ja kehitystähän tämä on.

9. Millaisena näet ravintola-alan tulevaisuuden ja näetkö itsesi osana sitä?

Toivon kovasti, että kiinnostus kulttuuria, livemusiikkia ja erilaisia tapahtumia kohtaan tulee kasvamaan. Ihmisten kulutustottumukset ovat nyt jo muuttuneet radikaalisti, joten se asettaa haasteita, mutta avaa samalla myös uusia ovia. Näen itseni osana sitä, en osaisi edes kuvitella tekeväni mitään muuta.

10. Vapaa sana

Käykää rakkaat ihmiset katsomassa keikkoja, koska livemusiikki on paskimmillaankin parasta!

http://www.bar15.fi/etusivu
Instagram Bar15
FB Bar15

Kiitos hastattelusta Lauralle!

Haastattelu: Pekka Montin
Editointi: Aili Viitanen