Rami Hermunen/bändit

Live at Dog's Home 30.3.2018. Photo by Oona Kunnasniemi
Live at Dog's Home 30.3.2018. Photo by Oona Kunnasniemi

Kuka: Rami Hermunen, laulaja, kitaristi
Bändit: Nightstryke

“Brainchild of vocalist/guitarist Rami Hermunen, Nightstryke was founded as a solo project in late 2015. The first demo “The First Stryke” was released on 1st of June the following year and it gained some attention to the band which was about to form.

The first line-up (though short-lived) was formed a month after releasing “The First Stryke” and it consisted of Rami Hermunen (vocals, guitars), Eric Taponen (guitars), Leevi Lehtinen (bass) and Jesse Sorsa (drums). After a few months though, it was time for Taponen to leave the project and in came a young, red-headed Juho Karppinen with his lightning fast fingers.
With this line-up the band started to write new songs and started to plan on an album “Power Shall Prevail”.

Shortly before starting to record their debut album in summer of 2017, the drummer Jesse Sorsa thought that it was time for him to leave.
So the Mr. Karppinen programmed the drums for the debut album and the band started to record.

“Power Shall Prevail” was released on 15th of September 2017 to much critical acclaim.
The band started to gain more and more followers around the globe and planned to play multiple gigs with the help of their live drummer, Joonas Härkönen.
Sadly though, only one gig was played with this lineup in the Heavy Metal Cauldron warm-up show (main event hosted such names as Exciter and Venom Inc!!) because few days after the gig a very skillful bassist and a good friend Leevi “Lightning” Lehtinen passed away in a car accident.
The band had to take a break.

But Nightstryke soldiered on! With the mentality of “Power Shall Prevail” they recruited new members Antti Selenius (drums) and Vilppu Nurminen (bass) to the band and started to rehearse harder than ever.
With this lineup Nightstryke is in a better shape than ever and ready to cause widespread auditory annihilation all over the world spreading the gospel of HEAVY METAL!”

Heavy Profile näki Nightstryken taannoisella Bar Rock Bearin keikalla ja vakuuttui näkemästään. Kyseessä todellakin oli yksi parhaista hevikeikoista miesmuistiin!

Nyt on aika haastatella yhtyeen johtohahmoa, Rami Hermusta.

1. Moro Rami! Nightstryke on tuore yhtye, mutta livekunnoltaan ehdottomasti yksi tämän hetken tiukimpia kotimaisia livebändejä. Kuinka usein reenaatte yhdessä ja onko teillä olemassa sen myötä yhteinen reenirutiini?

Kiitoksia! Treenejä pidetään noin kerran viikossa, mutta jos mahdollista niin useamminkin. Ennen keikkoja yleensä treenataan joka päivä noin puolen viikon ajan.

2. Kuinka päädyit soittamaan ns. vanhanliiton heavya? Kiinnostaako sinua nykymetalli ollenkaan?

Vanhemman koulukunnan heviä päädyin soittamaan siten, että muutamien erityylisten bändiproggisten loppumisten jälkeen olin siinä pisteessä että en tiennyt mitä tehdä.

Hetken asiaa miettyäni tulin siihen tulokseen että Iron Maidenilla on sellainen saundi, joka on meikäläiseen uponnut jo pienestä pitäen ja sitä lähdin tavoittelemaan. Nykyheviä diggailen jonkun verran (S.O.A.D. esim.) , mutta djent tai metalcore jne. ei kiinnosta ollenkaan.

3. Nuoresta iästänne huolimatta Nightstryke on ehtinyt keikkailla jo kohtuullisen isoissa keikkapaikoissa. Mikä on ikimuistoisin keikkanne tähän mennessä?

Ikimuistoisin keikka oli ehdottomasti syksyllä 2017 Lepakkomiehessä. Yleisöä oli sen verran että pystyttiin puhumaan jo parista sadasta ja meininki oli kova.

Live at Lepakkomies 26.10.2017
Live at Lepakkomies 26.10.2017

4. Suurimmat vaikuttajasi?

Kitaristina Ritchie Blackmore, Brian May ja Iron Maidenin Dave. Laulajana Freddie Mercury, Bruce Dickinson ja Ian Gillan.

5. Millaista soittokalustoa sinä ja edustamasi yhtye käyttää?

Pääasiassa mennään klassikkokamoilla. Löytyy Marshallin stackit ja Gibson Les Paulit, basistilla Warwickin nuppi ja kaappi ja Fenderin Precision basso. Rumpali taas tykittelee Pearlin kannuilla ja Sabianin symbaaleilla.

6. Teillä on eittämättä kotimaamme hienoin keikkapaku. Haluaisitko kertoa kuinka päädyitte tuunaamaan itsellenne noin hienon keikkapakun? Kuka pakun omistaa?

Suhteiden kautta lähinnä, lähipiiristä tunnettiin tyyppi, joka tekee autojen teippauksia ja siitä se homma eskaloituikin. Auto on faijani nimissä.

Rami Hermunen/bändit

7. Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmanne Nightstryken suhteen? Millaiseksi koet itse koetun matkanne tähän mennessä?

Kovaa vauhtia koitetaan paahtaa eteenpäin, katsotaan minne päädytään. Tähän mennessä muutamia vaikeuksia on matkan varrella ollut, mutta niistä ollaan noustu voittajina. Tästä myös debyyttilevymme nimi, Power Shall Prevail.

8. Mitä Nightstryke nimenä teille tarkoittaa ja onko sen takana olemassa syvempää ideologiaa?

Nightstryke ei varsinaisesti tarkoita yhtään mitään, mutta se edustaa sitä että pysytään itselle ja omalle jutulle uskollisina ja sitä että musiikin kuuluu olla hauskaa. Toivon että meidän livekeikoilla tämä viesti välittyy.

9. Millaiselta vuosi 2019 näyttää sinun ja Nightstryken osalta?

Uutta levyä koitetaan puskea ulos ja vetää entistä enemmän ja kovempia keikkoja, ei sen kummempaa.

10. Vapaa sana

Kiitos haastattelusta, oli mukava vastata kysymyksiin!

Nightstryke homepage
Nightsryke FB
Nightsryke Instagram
Nightsryke Youtube

Kiitos ja kumarrus Ramille!